Etiquetes

dijous, 17 de febrer de 2011

Experiment de l'any de la química

 Aigua-una solució química: un Experiment Mundial

Official_iyc_logo

Patrocinador (s): IUPAC / UNESCO
estudiants de l'escola a tot el món seran convidats a explorar un dels recursos més importants de la Terra, l'aigua. Els resultats de les seves investigacions contribuiran a un Experiment Global, que possiblement es convertirà en el major experiment de química de la història.
"Química-la nostra vida, el nostre futur" és el lema de l'Any Internacional de la Química (CIJ), 2011. Durant l'any, un experiment de química mundial es durà a terme per molts milers de nens en edat escolar a tot el món, el que podria convertir-se en l'experiment de química més gran de tots els realitzats. Sota el lema, "Aigua: Un químic de dissolucions," els estudiants se centrarà en els mòduls que analitzen les propietats dels seus aigües locals i la química de les solucions tecnològiques posa a disposició de la humanitat en el subministrament d'aigua potable. L'experiència global de promoure els objectius de la CIJ, incloent la generació d'entusiasme per la ciència entre els joves de tot el món.
mòduls d'experiment pot ser realitzat per nens de totes les edats a les escoles en tots els continents, ja que s'adapten a les habilitats i interessos dels estudiants, i usar l'equip que està àmpliament disponible a baix cost o no. Els resultats seran per via electrònica va mostrar com un mapa interactiu de les dades globals a finals del 2011, cosa que demostra el valor de la cooperació internacional en la ciència.
Un IUPAC / UNESCO grup de treball multidisciplinari està supervisant el desenvolupament i l'aplicació de l'experiència mundial. Per marcar el seu suport a l'ensenyament de les ciències i les ments joves el futur de la indústria química, CEFIC ha acceptat actuar com a secretaria d'aquest grup de treball.Les Activitats
  • Acidesa - pH del Planeta: Els estudiants mesuren el pH de fonts d’aigua local i determinen l’acidesa de diverses mostres d’aigua.
  • Salinitat – Aigües salades: La salinitat de l’aigua es pot mesurar simplement per evaporació.
  • Tractament de l’aigua – L’aigua: L’aigua: Sense Brutícia,Sense  Germs – Una mostra d’aigua es pot tractar per filtració, es pot sotmetre a processos de desinfecció.
  •  Destil·lació – amb Energia solar – Els alumnes construeixen i utilitzen un destil·lador solar, explorant com funciona i després construeixen un destil·lador dissenyat per ells mateixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada